בדיקת מהירות גלישה | האינטרנט איטי? בדקו את מהירות הגלישה | Speed Test
כלי עזר לטכנאים
מומלצות (בתשלום)
שליטה מרחוק
MAC
עבודה מרחוק
קצרה היריעה מלכסות את כל הסיבות והגורמים לאינטרנט שלכם להיות איטי במיוחד, חלקם ברורים ופשוטים לביצוע וחלקם בעייתיים ומורכבים, החל מסוג המחשב, אופן החיבור לרשת, מספר המכשירים המחוברים במקביל, ספק האינטרנרט, התכנים אותם צורכים (וידאו, ארתי אינטרנט סטטיים וכיו”ב).
ראשית ובהנחה שהבעיה אינה נעוצה בספק האינטרנט שלכם, במהירות אתר האינטרנט אליו אתם מנסים לגלוש או בציוד הרשת (נתב, מתגים, כבלים), יש לוודא שאתם מחוברים בצורה מיטבית לרשת. במילים אחרות, כאשר מדובר במחשב נייח וניתן לחבר כבל רשת לנתב, אין כל סיבה להיות תלויים בחיבור האלחוטי. כל שכן, כל עוד אינכם מעמיסים תעבורה על ה-WiFi, גם המחשב הנייח יהנה מגלישה יציבה מהירה יותר וגם מי שחייב חיבור WiFi (סמארטפונים ומחשבים ניידים) לא ייתקל ברשת פנימית עמוסה מדי. שימו לב, לפעמים קיימת גם בעיית תשתית בבית / במשרד ויש לעבור על הנקודות ולוודא שכלן מחוברות כיאות ואין כל נתק מאחד החיבורים בשקע הרשת או שהטכנאי התבלבל בין זוג חוטים באחת או יותר מהקצוות – מקור לצרות!
חיבור אלחוטי – בהמשך למשפט הקודם (העמסת יתר על רשת האלחוטית והמרחק לנתב), כאשר מדובר בחיבור אלחוטי, במידת האפשר וכאשר הנתב תומך בכך – הקפידו להתחבר לערוץ המהיר יותר 5GHz ולא 2.4GHz הבסיסי. בכלל, מומלץ להוסיף לרשת נקודות גישה איכותיות להגדלת הטווח מיתר חלקי המבנה והחדרים. לעיתים יהיה צורך להעביר כבלים למיקום נקודת הגישה אך ההשקעה משתלמת בגדול!
דפדפנים וגלישה – מומלץ במיוחד להתקין תוכנות הגנה על כל אחד מהמחשבים ברשת, במיוחד ברשת עם שיתוף משאבים. זכרו שהאינטרנט גדוש תוכנות ריגול ונוזקות לכן מומלץ להתקין חבילת אבטחה מקיפה שאנטי-וירוס הוא רק חלק ממנה ואשר תמנע השתלטות על משאבי המחשב שלכם והאטה של כל הרשת כתוצאה מכך. מומלץ ככל הניתן להמנע מהתקנת תוספים “חינמיים” לדפדפן האינטרנט. חלק לא מבוטל מהתוספים מאט את הגלישה במחשבים, חלקם משמים כתוכנת ריגול העוקבת אחר פעילות המשתמשים על מנת לסחור בידע שנאסף עליהם. דגש מיוחד על סגרלי הכלים (רדיו, תרגום, חיפוש ואחרים) שמטרת רבים מהם בעיקר איסוף מידע עליכם! לא בכדי גוגל יצאה כנגד הסרגלים הנ”ל וביטלה כל שיתוף פעולה כבר לפני מספר שנים.
סדר וניקיון – ניקוי המחשב, קבצים זמניים, היסטוריה והסרת עוגיות (“Coockies”) – כמעט כל אתר שתגלשו אליו ישתול במחשב שלכם עוגייה שכזו שמאפשרת מעקב וסטטיסטיקה במקרה טוב, במקרה הפחות טוב הרבה יותר מזה. חשוב ביותר לעשות שימוש רב בגשליה פרטית / נסתרת על מנת שהעוגיות יוסרו בעת סגירת הדפדפן. חשוב לבצע ניקוי יזום של היסטוריית הגלישה וניקוי המחשב על בסיס קבוע שבמהלכו יימחקו גם כל הקבצים הזמניים בתיקיות “temp” באשר הן.
תוכנות שיתוף ויישומים ברקע – חלק נכבד מהתוכנות יפעלו ברקע עם הדלקת המחשב. במידה ולרוב לא עושים בהן שימוש, אין טעם שיגזלו משאבי עיבוד וזכרון וכן רוחב פס כאשר מדובר בתוכנות שיתוף קבצים (μTorrent ודומות), יישומים כגון Skype, OneDrive, Dropbox וכיו”ב. במידה ואין צורך, פשוט בטלו את ההפעלה האטומטית מסגרלי הכלים / הגדרות התוכנה.
אבטחת הגישה לרשת – חלק מהמשתמשים ב-WiFi כלל לא מודעים לעבודה שהרשת שלהם כלל לא מאובטחת ופתוחה לכל מי שירצה להתחבר אליה. מי שכבר אבטח את הרשת, “יזרום” עם הטכנאי ויגדיר את מספר הטלפון שלו כסיסמת הגישה לרשת. כל שכן שמכישר את מספר הטלפון שלכם, יכול להתחבר בקלות.
אבטחת הגישה לניהול הנתב – בהמשך למשפט הקודם, דאגו לשנות את סיסמת הגישה לניהול הנתב במקום ברירת המחדל שאיתה הגיע מהיצרן!!!
אנטי-וירוס ואבטחה – אל תסתפקו בחינמי! התקינו חבילת אבטחה מקיפה שבנוסף לאנטי-וירוס כוללת הגנה מכלל האיומים ברשת על כל מחשב !